HIDDEN LETTERS

*estrena a l'Estat
Violet Du Feng i Qing Zhao

Sinopsi

Cartes ocultes explica la història de dues dones que intenten trobar l’equilibri a les seves vides com a dones de la Xina contemporània mentre confronten la identitat tradicional que les defineix i les oprimeix. Connectades a través de la seva fascinació pel nü shu, un sistema d’escriptura secreta centenari compartit només entre dones, les dues protagonistes experimenten canvis profunds en les seves vides mentre intenten dibuixar els seus propis camins en una cultura patriarcal.

+ Tast de menjar tradicional xinès.

* Col·laboració amb Les Filmines.

Curiositats

– A la Xina, s’està recuperant l’interès pel nü shu, que ha estat transmès secretament entre dones durant moltes generacions.
– El nü shu està sent utilitzat per marques comercials de telefonia i menjar ràpid amb l’objectiu d’atreure un públic femení sota l’emblema de l’empoderament feminista a campanyes de publicitat creades per homes amb l’objectiu d’incrementar beneficis, lluny del motiu pel qual es va inventar la llengua.
– La paradoxa és que, com més estesa i diluïda estigui l’escriptura nü shu, menys valor i individualitat podrà conservar.

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Violet Du Feng i Qing Zhao

Violet Du Feng
Nascuda a Shanghai i resident a Nova York, és una documentalista independent guanyadora d’un Emmy. Ha treballat com a productora per pel·lícules com Singing in the Wilderness, Confucian Dream, Maineland i Please Remember Me. Ha rebut el suport de Sundance, ITVS, IDA, Ford Foundation, Chicken & Egg i Doc Society.

Zhao Qing
Va començar la seva carrera a Shanghai el 1991 com a directora i productora de diversos documentals de televisió, com The Bund o Documentary Editing Room. Prèviament a Hidden Letters (‘Cartes ocultes’) va dirigir el llargmetratge Please Remember Me.

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades