El bon auguri

Alba Bresolí

Sinopsi

Una pedra reposa en un lloc sec i abandonat, als afores de Barcelona, enmig d’una muntanya que ja no ho és. Fa milers d’anys havia servit per a deixar-hi ofrenes i fer sacrificis per demanar bons auguris. La pedra recorda l’últim pastor de la zona, l’únic que la visitava, abans de desaparèixer amb les seves ovelles. En un estiu etern, de cop i volta, una visita irromp en l’existència de la pedra. 

El bon auguri explora com el sistema ha convertit la natura en un recurs regulat, consumible i d’entreteniment. El film retrata la relació simbiòtica entre la Pedra del Sacrifici de Collserola, l’últim pastor que queda a l’àrea metropolitana de Barcelona i el col·lectiu ecofeminista “Tornen les Esquelles”.

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Alba Bresolí

Alba Bresolí (Muntanyola, 1995) va estudiar Media & Arts a la Universitat Bauhaus. Té un Màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra. És programadora de cinema a DOCSBarcelona des del 2021. Imparteix tallers de documental experimental, tant en digital com en analògic, a “Cinema en curs”, un programa internacional d’educació cinematogràfica per a escoles públiques de primària i secundària, centrat en la pedagogia del cinema.
El seu treball anterior, El día que volaron la montaña (2022) ha estat reconegut tant a nivell local com internacional i s’ha projectat en nombrosos festivals de cinema com IDFA, IndieLisboa, Sheffield, FIPADOC, Documenta Madrid, GoShort, Big Sky Documentary Film Festival, entre d’altres

Tràiler i fotogrames

Reprodueix vídeo

Pel·lícules relacionades