NARRATIVES DEL DESIG

Els homes ja no m’expliquen coses.

Descripció

Les narratives del cinema, la literatura i fins i tot la publicitat estan canviant poc a poc amb la feina de moltes dones, racialitzades, LGTBIQ+ i altres persones dissidents, als marges. 

En aquesta taula rodona, parlarem de com ens han explicat des de sempre què podem desitjar i què no; des de l’heteronormativitat, la cosificació i la família nuclear entre moltes altres temàtiques. També de la importància de la representativitat, de com estan sorgint noves veus que representen vides, cossos i desitjos dins la no normativitat. I de com des de certes postures polítiques, hi ha una resistència en contra d’aquestes narratives i per què. 

De la mà d’una directora de cinema, una sexòloga i una llibretera, les tres de la comarca, farem una exploració de com ens narren i narrem el desig. 

Participants

LILIANA TORRES
Vigatana de naixement, als 18 anys es va traslladar a Barcelona per estudiar cine i més tard a Mèxic per endinsar-se en el món documental. Allà hi va viure 7 anys, treballant com a directora, guionista, editora i productora de diverses peces, entre elles Quince años, Eternidad fugitiva i El lenguaje de los machetes. Ha dirigit pel·lícules de ficció com Mamífera, Anteayer o ¿Qué hicimos mal?, un llargmetratge sobre una dona que es retroba amb els seus ex, protagonitzat per la mateixa directora. En el camp documental destaca el llargmetratge Hayati, codirigit amb Sofía Escudé i produït per Bogaloo Films i Films d’Ici. Actualment compagina la direcció i l’escriptura amb la pedagogia en diferents universitats i centres internacionals, i està presentant la seva última pel·lícula.
SÍLVIA CATALAN
Sílvia Catalán és psicòloga especialitzada en sexualitats i relacions i professora associada de la UVic al grau de Psicologia. Actualment, a banda de treballar a la seva consulta privada gestiona diversos projectes entre els quals podem destacar el #ForaDeNorma, un premi de literatura eròtica feminista, i Sexpacio un entorn virtual d’aprenentatge de la sexualitat i de treball en les relacions interpersonals.
CRISTINA DEL PUERTO-PEIX
Escriptora, llibretera i antropòloga social especialitzada en estudis literaris i culturals, transfeminista i persona queer. El meu gran interès és la narrativitat de les identitats culturals i la construcció del desig en la literatura. La meva teoria preferida és la textualitat dels cossos: el cos com a text, el món com a text, el text més enllà del paper. No superaré mai Virginia Woolf ni a Jeanette Winterson.

Data i lloc

Galeria multimèdia

Reprodueix vídeo

Activitats i pel·lícules relacionades