MATERNITATS DE PAGAMENT

Reproducció assistida i gestació subrogada a debat.

Descripció

La maternitat sorgeix d’un instint natural o és un desig que ve d’un constructe social? És un dret de totes les persones tenir descendència? Fins a quin punt es pot comprar aquest “dret”?

Amb la introducció de la ciència en l’àmbit de la fertilitat i totes les possibilitats que ofereix, sorgeixen nous paradigmes i problemàtiques que potser ningú ha imaginat abans; què passa amb els dretss dels fills de donants? Fins a quin punt el capitalisme ha trobat un nínxol en el desig de tenir descendència? Parlem de maternitats de pagament amb Elena Crespi i Maria Sellés, moderen Laura Centellas i Maria Saladich.

Participants

ELENA CRESPI ASENSIO
Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona, i té dos màsters de Teràpia sexual i Sexologia Clínica.També és docent universitària, exerceix com a psicòloga i difon els seus coneixements per mitjà de la participació en congressos, xerrades formatives, tallers i a xarxes socials. Sempre ha mantingut i treballat des d’una perspectiva crítica i feminista. Recentment ha escrit el llibre “El negoci dels nadons. La gestació subrogada” amb l’editorial Raig verd.
MARIA SELLÉS
Filòloga anglesa reconvertida en una mica de tot a l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS), on fa de coordinadora, tècnica de projectes, treballadora social i el que faci falta. Juntament amb altres persones hem fundat l’Associació de Filles i Fills de Donant (AFID).
LAURA CENTELLAS
Periodista i psicopedagoga en construcció. Especialitzada en intel·ligència emocional, habilitats comunicatives i adolescència. Gestora del consultori d’atenció psicològica d’Adolescents.cat i redactora de la mateixa plataforma. Cul inquiet des de 1994 i mare des de 2022. En el seu (poc) temps lliure fa activisme per una maternitat conscient i feminista. També és co-creadora del programa per a l’expressió de les dones, “Tu voz tu poder”, cantautora en stand by i co-presentadora del pòdcast Bruixes del Dia.

Data i lloc

Galeria multimèdia

Reprodueix vídeo

Activitats i pel·lícules relacionades