Bazigaga

Jo Ingabire Moys

Sinopsi

Basada en fets reals, aquesta impactant història segueix un jove pastor, Karembe (Ery Nzaramba), que, juntament amb la seva filla, fuig desesperadament de la mort a mans de la temible milícia hutu. Sense més opcions, busquen refugi a casa de la misteriosa i encara temuda xamana local (interpretada de manera captivadora per Eliane Umuhire). Però, podrà la superstició i el poder ancestral d’aquesta dona salvar-los del perill imminent?

Gairebé 30 anys després del genocidi a Ruanda, l’experiència d’Ingabire Moys i tot el que va seguir la van portar a crear Bazigaga, un film que és a la vegada el testimoni d’una supervivent i un homenatge a les dones ruandeses, nominat als prestigiosos premis de la British Academy of Film and Television Arts (Bafta).

Curiositats

– Seleccionada al Festival International du court métrage de Clermont Ferrand
– També ha present a:
Flickers’ Rhode Island International Film Festival
Ramdam Le festival qui dérange
Leeds International Film Festival
Festival International du film francophone de Namur
Festival francophone d’Angoulême
Anatolia International Film Festival
St Louis International Film Festival

Projecció

Fitxa tècnica

Direcció

Jo Ingabire Moys

Cineasta i escriptora ruandesa-britànica, coneguda per ser l’autora de “Bazigaga”, curtmetratge nominat als BAFTA després d’una exitosa gira per festivals. Graduada a la Queen Mary University of London, va treballar en diversos rols en cinema i televisió abans de posar-se darrere la càmera per dirigir.

Tràiler i fotogrames

Pel·lícules relacionades